Kosteusvaurio 1

Kosteusvaurio 2


Tutkimme tai toimimme heti – aina tilanteen mukaan

Vesi on hyvä elementti, mutta jos kosteuskuormaa on väärässä paikassa, siitä voi seurata suuria kustannuksia, varsinkin jos asiaan ei puututa heti. Lisäksi voi ilmetä terveydellisiä haittoja. Kosteusvauriosta voi kertoa värimuutos seinissä, hilseilevä maali katossa tai seinissä sekä esimerkiksi maakellarin haju. Väärä kosteudenhallinta voi myös yskittää. Jos sinulla on epäily kosteusvauriosta, kannattaa asia selvittää. Talon ikä ja rakennustapa antavat meille omat vihjeensä ja ongelmien sijainti omansa. Kosteusvaurio ei ole syy, vaan seuraus, joten syyn selvittäminen on avainasia.
Kiireisen vahingon voi aiheuttaa myrsky rankkasateineen. Tällöin kattovauriot ja sadevesirännien aiheuttavat vauriot ovat mahdollisia. Saamme hätätilanteessa tiedon vesivahingosta ensimmäisenä. Sen vuoksi voimme olla jo samana päivänä paikalla kartoittamassa tilannetta. Kiiretöinä korjaamme erilaiset vuotovauriot käyttövesiputkissa sekä lämmitys- ja viemäriputkistoissa.

Hoidamme tarvittaessa koko tilanteen alusta loppuun asti, oli sitten kysymyksessä nopeaa toimintaa vaativa kiiretilanne tai tutkimusta ja kartoitusta kaipaava epäily.


Kosteusvaurio 3


Kartoitamme ja raportoimme

Vaurioon tutustuminen alkaa havaitsijoita haastattelemalla, jonka jälkeen suoritetaan aistien varainen kartoitus ja tutustutaan tarvittaessa rakennuspiirustuksiin. Pintakosteusmittarilla selvitetään mahdollisesti kohonneita kosteusarvoja, tämän perusteella voidaan edetä tarvittaessa tarkempaan tutkimukseen porareikämittauksiin tai rakenneavauksiin. Tuntemus talon historiasta on tilanteessa vahva valtti ja toiminnanohjausjärjestelmästä voimme tarkistaa mitä kaikkea kiinteistöön on aiemmin tehty. Siksi ei näissäkään tilanteissa tarvitse lähteä nollapisteestä liikkeelle. Suositeltavat toimenpiteet käymme asiakkaan kanssa lävitse ja teemme suunnitelman sovittujen toimenpiteiden toteuttamisesta.

... ja korjaamme!Kaikki palvelut saman katon alta!

Ei ole sama kuka kosteutta mittaa. Meiltä saat kaikki pätevöityneen kosteudenmittaajan palvelut. Usein kosteusvaurioiden yhteydessä tarvitaan muutakin osaamista kuin kosteusvaurio-osaamista. Putki- ja/tai sähkömiestä kaivataan aina tilanteen mukaan. Kosteus ja sähkö on vaarallinen pari, jos hommia ei hanskata. Meillä talon sisältä tulevat niin havainnointi-, tutkimus-, korjaus-, kuivatus- kuin valvontaosaaminenkin. Tiedonkulku pelaa ja kokonaisuus toimii!


Kosteusvaurio 4


Pätevöitynyttä kosteudenmittaamista, putki- ja sähköosaamista – kokonaisvaltaista palvelua sitoutuneesti

Monipuolinen välineistömme, mittaristot ja laitteet, ovat tärkeä osa laadukasta työtämme. Ammattilaisemme hoitavat projektit sitoutuneesti ja tarvittaessa heti palvellen.

Pidetään rakennus hyvässä kunnossa ja ihmiselle terveenä!

Ota yhteyttä matalalla kynnyksellä kaikenlaisissa kiinteistön kosteusongelmissa ja -kysymyksissä

Niilo Rautionmaa
työnjohtaja
Rakennustekniset työt ja kosteuskartoitukset

puh. 010 3950 376
niilo.rautionmaa@hhkp.fi