Esteettömyys 1


Uuden työnjohtajan Niilo Rautionmaan kanssa kohti tervettä ja toimivaa taloa

Rakennusteknisten palveluiden uutena työnjohtajana on aloittanut Niilo Rautionmaa. Niilo korvaa Jiri Raikamon, joka on suuntaamassa täysin uusiin tuuliin – myötätuulta Jirille. Mikäli mieltäsi askarruttavat esteettömyysasiat, kosteuskartoitukset tai mitkä vain rakennussaneerausprojektit, ota rohkeasti yhteyttä meidän uuteen ammattilaisvahvistukseemme. Niilo on myös pätevöitynyt kosteuden mittaaja (PKM). Niilon sanoin: pidetään kiinteistö hyvässä kunnossa, terveenä ja toimivana kaikille talon asukkaille ja käyttäjille.
Tervetuloa taloon, Niilo!

https://www.hhkp.fi/ole-yhteydessa/yhteystiedot/


Toimiva talo! ESTEETTÖMYYSasiat kuntoon...

Ympäristöministeriön esteettömyysasetus vuodelta 2018 on otettava huomioon remontoitaessa yleisiä, julkisia tiloja, ovat sitten kysymyksessä taloyhtiön tai liiketilojen tilat tai vaikkapa palveluasumiseen tarkoitetut tilat. Saneerauskohteiden ja -hankkeiden esteettömyysasiat hoituvat ammattitaidolla asiaan perehtyneiden kanssa. Työnjohtaja ja esteettömyyssuunnittelija ovat projektissa avainasemissa. Meillä mukana ovat molemmat
ammattilaiset.

Esteettömyys 2 

...siitä hyötyvät kaikki

Esteettömyys mielletään helposti vain iäkkäiden ja liikuntarajoitteisten elämää helpottavaksi asiaksi. Se pitää sisällään kuitenkin suuren määrän elämää helpottavia ratkaisuja aina kaiteista ja rampeista esimerkiksi hälinää tai häikäisyä vähentäviin ratkaisuihin. Rollaattorilla tai pyörätuolilla liikkuville ja muillekin kiinteistöä käyttäville on tarjolla monenmoista apua turvalliseen liikkumiseen kiinteistön sisä- ja ulkotiloissa. Käsijohteilla ja kaiteilla saa tukea etenemiseen sekä ylös nousemiseen tai alas istumiseen. Rampeista ja luiskista hyötyvät myös lastenvaunuperheet ja pyöränomistajat. Loivissa portaissa on turvallisempaa askeltaa kuin jyrkissä. Akustiikkaratkaisuilla saadaan yleisten tilojen hälinää vähennettyä, samalla vähenee stressi ja keskittymiskyky paranee. Häikäisyjenhallintaan ja kohdevalaistukseenkin löytyvät optimaaliset ratkaisut. Oviautomatiikalla saadaan kulkemiseen helpotusta ja turvallisuutta, jos ovien avaaminen on vaikeaa tai käsissä on paljon kannettavaa. Suunnittelijan yleishuomiot kannattaa laittaa korvan taakse, vaikka kaikkia muutoksia ei toteutettaisikaan samalla kertaa. Joskus on myös taloudellisesti kannattavaa tehdä esim. pintaremontti esteettömyysprojektin yhteydessä.

Asunto-osakeyhtiön tai palveluasumisen asukas, toimiston tai liiketilojen henkilökunta ja asiakas – kaikki hyötyvät ja kiittävät esteettömyyssaneerauksesta.

 Esteettömyys 3


Opasteetkin osa esteettömyyttä

Opasteiden näkyvyys ja havaittavuus ei ole aina itsestään selvää. Niiden helppolukuisuudessa tai sijoittelussa voi olla toivomisen varaa. Poistumistiekyltit on syytä olla näkyvillä selvästi mahdollisten hätätilanteiden varalta. Opasteita voivat olla myös värikoodilla merkityt matot ja teipit, joiden avulla helpotetaan halutun paikan löytymistä, esimerkkinä sairaaloiden lattioiden värikoodaukset.

 Esteettömyys 4


Terve talo! KOSTEUSKARTOITUKSEN kertomaa

Epäiletkö kosteusvauriota? Huomasitko värimuutoksia pinnoilla? Hilseileekö maali? Tuoksuuko ummehtunut kellari? Siinä muutamia kosteusvaurion ilmenemismuotoja. Rakenteissa oleva kosteusvaurio ei kuitenkaan aina näy päälle päin. Märkätilat, kellarit ja sadevesirännien aiheuttamat vauriot kattorakenteissa ovat mahdollisia kosteusvauriopaikkoja. Ethän odota niin kauan, että näkyvä haitta ilmenee, koska silloin on jo kysymyksessä kosteusvaurio. Meiltä löytyvät niin kosteuskartoituksiin kuin toimenpiteisiinkin tarvittava, monipuolinen välineistö ja se tärkein – ammattitaito. Missä teillä mennään kosteudenhallinnassa, onko kosteuskuormaa väärässä paikassa? Jos epäilet kosteusongelmia – älä epäile ottaa yhteyttä! 


Ota yhteyttä, soitto ei maksa mitään

Niilo Rautionmaa
työnjohtaja
Rakennustekniset työt ja kosteuskartoitukset

puh. 010 3950 376
niilo.rautionmaa@hhkp.fi