LED IT SHINE automaattisesti ja kustannustehokkaasti

LED + tunnistin – siinä vasta pari!

Kun valaisimeen ei saa enää varaosia, kunto on huono, käyttömukavuutta halutaan lisää tai valaistus on muuten vaan riittämätön, on aika uudistaa kiinteistön valaistusta. Perinteisen valaisimen vaihtaminen LED-liiketunnistinvalaisimeksi tuo useita hyötyjä. Käyttömukavuutta lisää: valot syttyvät automaattisesti sitä mukaa kun tiloissa liikutaan eikä painonappeja tarvitse etsiä kellarikäytävän varrelta pimeässä. Energiasäästöjä: kaikki valot eivät syty turhaan kerralla ja LED-lamput vievät sähköenergiaa vain osan perinteisen hehkulampun energiasta. Huolto- ja muita kustannussäästöjä: valopainikkeiden poistuessa niitä ei tarvitse enää huoltaa tai vaihtaa. LED-lamput kestävät käytössä vuosikausia ja niillä on myös pitkä takuuaika. LED-liiketunnistinulkovalaisimet ovat nykyään erittäin tehokkaita. Koska ne eivät ole jatkuvasti päällä, sähköä/rahaa säästyy. Liiketunnistin tuo käytännöllisyyttä ja lisää turvallisuutta.

LED-valaistus on tätä päivää

LED-valaisimia asennetaan nykyisten energiatehottomien ja mallistoista pois jääneiden valaisimien tilalle. Pääsääntöisesti koko valaisin uusitaan LED-valaisimeksi. Uusien valaisimien pienemmällä tehonmäärällä saavutetaan säästöjä energiakustannuksissa ja paloaikakin on huomattavasti pitempi korvattaviin valaisimiin nähden.

LED-kuva 2

Valoa sisälle ja ulos

Kiinteistön sisätilojen ja ulkotilojen tai -alueiden valaistuksella on kiinteistön säästöjen, käyttömukavuuden ja turvallisuuden kannalta olennainen merkitys. Siksi monissa taloyhtiöissä on myös aluevalaistuksen uusiminen LED-valaistuksi nähty tärkeäksi. Parkkihallien, roskakatosten, porras- ja kellarikäytävien ja ulkoalueiden valaistuksen saneeraamisella on kiistattomasti monia hyötyjä.

LED-kuva 3

Valaisinmalleja ja tunnistinominaisuuksia joka tarpeeseen

LED-valaisimien hinnat ovat jo niin edullisia, että vanhan valaisimen vaihto on kannattavaa. Valaisinmalleja löytyy joka lähtöön. Valaisimelta vaadittavat ominaisuudet, niin tekniset kuin ulkonäöllisetkin, määräytyvät sen mukaan mihin valaisin asennetaan. Tunnistimistakin löytyy eri tunnistintyyppejä, on sekä liikkeen tunnistavaa että valoon reagoivaa. Asiakkaan toiveet huomioon ottaen ja tekniset vaatimukset tuntien teemme ehdotukset valaisinmalleista.

LED-kuva 4

Miksi saneerata juuri kesällä?

Valaistussaneeraus kannattaa tehdä kesällä valoisaan aikaan, jolloin valaistuksen käyttökatkos ei aiheuta niin paljoa häiriötä asukkaille tai tilojen käyttäjille.

Valaistuksen uudistus siintää? Ota yhteyttä Ristoon

Risto Säkkinen
Sähkötyöt, kylmätekniikka
työnjohtaja

puh. 010 3950 373
risto.sakkinen@hhkp.fi