Ennen talvipakkasia pieni tarkastuskierros kiinteistön alueella on tarpeen. Autopaikkojen lämmitystolppien kunto on hyvä tarkastaa ennen lämmityskauden alkua, sillä sisältä lämmin ja ulkoa sula auto tekee ajoon lähdöstä mukavamman. Toinen tärkeä tarkistuskohde on sadevesijärjestelmän sulanapitokaapelit, sillä syöksytorvea pitkin valuville sulamisvesille tulee taata esteetön kulku alas. Toimivaksi todettu valaistus puolestaan varmistaa turvallisen liikkumisen taloyhtiön alueella.

Risto Säkkinen muistuttaa, että sähkölaitteiden asennus- ja korjaustyöt kannattaa turvallisuussyistä jättää sähköalan ammattilaisille.

Risto Säkkinen
työnjohtaja
sähkötyöt, kylmätekniikka
puh. 010 3950 373
risto.sakkinen(at)hhkp.fi


Edellistalvea muistellen lumimäärä saattaa kasvaa suureksi, joten katseet kannattaa suunnata katolle ennen ensimmäisiä lumisateita. Lumiesteiden ja kattorakenteiden kunto tulisi tarkastaa ennen lumikuormien rasitusta. Ikkunoiden ja ovien ilmavuodot tulisi todeta ja tiivistää asianmukaisesti. Isompien remonttien osalta juuri nyt on oivallinen aika tilata ja aikatauluttaa talven mittaan tehtävät kunnostustyöt.

Jiri Raikamon mukaan nyt eletään ulkomaalauksen osalta tämän vuoden viimeisiä hetkiä, mikäli kesäloma-aikaan myöhemmäksi lykätyt maalaustyöt ovat vielä tekemättä.

Jiri Raikamo
työnjohtaja
rakennustekniset työt ja kosteuskartoitukset
puh. 010 3950 463
jiri.raikamo(at)hhkp.fi


Ilmanvaihtokoneisto kannattaa huoltaa puolen vuoden välein. Talven jälkeen suodattimet tukkeutuvat katupölystä, kesällä puolestaan pölisee siitepöly. Syksyllä on hyvä huoltohetki siitepölysesongin päätyttyä, jotta talvella kiinteistön sisäilma säilyy raikkaana.

Mikko Jykelä muistuttaa, että asuntokohtaiset lämmityspatterit ovat osa isompaa järjestelmää, joten niiden ilmaaminen omin päin saattaa sotkea koko systeemin. Mikäli asunnossa on viileää, oikea ihminen vian korjaamiseen on huoltomies.

Mikko Jykelä
työnjohtaja
putki- ja ilmastointityöt
puh. 010 3950 375
mikko.jykela(at)hhkp.fi