Kellot käyvät jo talviaikaa ja on aika säätää talon tekniikka pitämään asukkaat ja kiinteistön tilat lämpiminä. HH-kiinteistöpalvelut Oy:n suorittamissa syyshuolloissa talotekniikka-alan ammattilaiset varmistavat lämmitys-, ilmanvaihto-, automaatiolaitteidesi ja talon pintojen kunnon. Samalla reissulla laitteet säädetään vastaamaan kylmenevien päivien ja öiden tarpeisiin. Muutaman tunnin syyshuolloissa kartoitetaan pakkauskaudella odotettavissa olevat laitteistoviat ja korjataan välittömästi pienemmät viat.

”LVI-syyshuollossa tärkeitä tarkistuskohtia lämmönjakohuoneessa ja IV-konehuoneissa ovat lämmityksen pumppujen toiminta, verkostojen painetasot ja säätöventtiileiden oikeanlainen toiminta. Lisäksi huoneistoissa olisi tärkeää varmistaa termostaattien toiminta. IV-syyshuollossa tärkeitä tarkistettavia asioita ovat puhaltimien ja säätöpeltien toiminta sekä raitis- ja jäteilmasäleikköjen tai – katoksien puhtaus”, kertoo HH-kp:n LVI-työnjohtaja Mikko Jykelä.

Syyshuollon yhteydessä testataan, että laitteiston mahdollinen hälytysyhteys kiinteistöhuoltoon toimii. Jos hälytysyhteyttä ei vielä ole, sellaisen hankkiminen on nyt ajankohtaista. Myös kattavampi etävalvontayhteys taloyhtiön LVISA-laitteiden ja kiinteistöhuollon valvomon välillä onnistuu esimerkiksi internetin välityksellä.

Etävalvontaan liitetyissä kiinteistöissä LVISA-laitteiston toiminta on paremmin kiinteistöhuollon tiedossa kuin kohteissa, joissa hälytyksensiirtoa tai kaukovalvontaa ei ole käytössä. Erityisesti valvomattomiin kohteisiin suositellaan alan ammattilaisen syyshuoltokäyntiä.

Huoltoraportti päätöksenteon tueksi

Tarkastus- ja korjaustyöt tehdään pääsääntöisesti tuntiveloitusperiaatteella. Taloyhtiön huoltokäynneistä tehdään aina raportti, josta asiakas saa hyödyllistä tietoa taloautomaation ja LVI-tekniikan kunnosta. ”Raporttiin kirjataan tekniikan kunto yleisesti, mahdolliset odotettavissa olevat viat, vuodot ja vikojen korjausehdotukset. Korjauksista kirjataan myös kustannusarviot”, Mikko Jykelä luettelee.

Ennen ensimmäisiä pakkasia on syytä tarkastaa myös räystäsputkien ja ajoluiskien sulatustoimintojen ja autolämmitystolppien toimivuus.

Tilaa syyshuolto numerosta 010 3950 375