Puhtauspäivä on valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään vuosittain joulukuun ensimmäisenä maanantaina. Ensimmäistä kertaa Puhtauspäivää vietettiin 7.12.2015. Oikeastaan tapahtuma on melkeinpä pohjoismainen, sillä Norjassa vastaavaa on vietetty jo kauan ja ehkä ensi kerralla Ruotsikin liittyy mukaan!

Päivän teema 2015 oli "Kiitä siivoojaa" ja tarkoituksena oli herätellä ihmisiä huomaamaan siivoustyön merkitys. Puhtauspäivä ja sen myötä puhtausala olikin kiitettävästi mediassa esillä alkaen MTV3:n Huomenta Suomi -lähetyksestä lukuisiin lehtiartikkeleihin. Siivoojan kiittämisen ohella ihmisiä kannustettiin laittamaan kiitoksia, kuvia ja kuulumisia Facebookiin Puhtauspäivä-sivulle sekä Instagramiin ja Twitteriin #kiitäsiivoojaa -aihetunnisteella. Monet puhtausalalla toimivat pitivät Puhtauspäivänä I love Puhtaus -rintapinssejä.

Ensimmäinen Puhtauspäivä onnistui loistavasti. Ilahduttavan monet asiakkaat, yhteistyökumppanit ja tavalliset siivouspalveluista työpaikoillaan nauttivat ihmiset innostuivat kiittämään siivoojia Puhtauspäivänä. Lisäksi monilla työpaikoilla esimiehet ja oppilaitoksissa opettajat olivat järjestäneet mukavia muistamisia ja aiheeseen liittyvää yhteistä kivaa.

Seuraavan kerran Puhtauspäivää vietetään poikkeuksellisesti jo perjantaina 2.12.2016 - ei siis joulukuun ensimmäisenä maanantaina!

Tutustu Puhtauspäivä 2.12.2016 -tapahtumasivuun ja katso mitä kaikkea tänä vuonna tapahtuu!