Kellot käyvät jo talviaikaa ja on aika säätää talon tekniikka pitämään asukkaat ja kiinteistön tilat lämpiminä. HH-kiinteistöpalvelujen LVIS-automatiikan syyshuollossa alan ammattilainen varmistaa lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiden kunnon. Samalla reissulla laitteet säädetään vastaamaan kylmenevien päivien ja öiden tarpeisiin. Muutaman tunnin syyshuollossa kartoitetaan pakkauskaudella mahdollisesti odotettavissa olevat laitteistoviat ja korjataan heti korjattavissa olevat pienemmät viat.

”Syyshuollossa tarkistamme lämmitys- ja ilmanvaihtoverkostojen pumput ja lämmityspuolen venttiilit mahdollisten jumiutumisten varalta. Myös lämmitys- ja ilmanvaihtoverkostojen paineet tarkistetaan ja tarvittaessa säädetään kohdilleen”, kertoo HHKP:n työnjohtaja Juha Seppi.

Syyshuolto

Syyshuollon yhteydessä testataan, että laitteiston mahdollinen hälytysyhteys kiinteistöhuoltoon toimii. Jos hälytysyhteyttä ei vielä ole, sellaisen hankkiminen on nyt ajankohtaista. Myös kattavampi etävalvontayhteys taloyhtiön LVIS-laitteiden ja kiinteistöhuollon valvomon välillä onnistuu esimerkiksi internetin välityksellä.

Etävalvonnassa olevissa kiinteistöissä LVIS-laitteiston kunto on paremmin kiinteistöhuollon tiedossa kuin kohteissa, joissa hälytyksensiirtoa tai kaukovalvontaa ei ole käytössä. Erityisesti valvomattomiin kohteisiin suositellaan alan ammattilaisen syyshuoltokäyntiä.

Huoltoraportti päätöksenteon tueksi

Tarkastus- ja korjaustyöt tehdään pääsääntöisesti tuntiveloitusperiaatteella. Taloyhtiön huoltokäynneistä tehdään aina raportti, josta asiakas saa hyödyllistä tietoa taloautomaation tekniikan kunnosta. ”Raporttiin kirjataan tekniikan kunto yleisesti, mahdolliset odotettavissa olevat viat, vuodot ja vikojen korjausehdotukset. Korjauksista kirjataan myös kustannusarviot”, Juha Seppi luettelee.

Ennen ensimmäisiä pakkasia on syytä tarkastaa myös räystäsputkien ja ajoluiskien sulatustoimintojen ja autolämmitystolppien toimivuus.

Tilaa syyshuolto numerosta 010 3950 374.