Rakennusautomaatiourakoitsijan (RAU) sertifikaatti myönnetään yritykselle, joka asentaa ja ylläpitää rakennusautomaatiojärjestelmiä, ja jonka vastuuhenkilöllä on RAU-pätevyystodistus. HH-kiinteistöpalveluiden automaatiotyöjohtaja Juha Seppi sai RAU-pätevyystodistuksen kesällä 2016.

Sertifikaatti tuo HHKP:lle kilpailukykyä ja mahdollisuuksia laajentaa asiakaskuntaa. RAU-sertifikaatti mahdollistaa osallistumisen kaupunkien ja kuntien tarjouskilpailuihin, joissa tilaajat monesti edellyttävät sertifikaattia todisteena ammattitaidosta.

”HHKP:n henkilökunnalla on yhteensä yli 60 vuotta työkokemusta rakennusautomaatioista. Pätevyystodistus on virallinen vahvistus, että ammattilaisemme osaavat asiansa”, toteaa automaatiotyöjohtaja Juha Seppi.

Sertifikaatti myönnetään ensin pätevälle ammattilaiselle, jonka jälkeen yritys voi hakea urakoitsijatodistusta. Rakennusautomaatiolla tarkoitetaan taloteknisiä järjestelmiä, joilla ohjataan, valvotaan ja hallitaan muun muassa lämmönjakoa ja ilmanvaihtoa, valaistus- ja sähkötekniikkaa sekä tietoteknisiä järjestelmiä.