Hämeenlinnalainen MP-Maustepalvelu Oy hyödynsi HH-kiinteistöpalvelujen vankkaa automaatio-osaamista tilaamalla tuotantolinjalleen seuranta- ja raportointijärjestelmän HH:n talotekniikalta.

”Olen todella tyytyväinen yhteistyöhön HH:n automaatiotaitureiden kanssa. Näkyvyys tuotantoon on parantunut huomattavasti ja pystymme nyt konkreettisesti osoittamaan tuotantolinjojemme pullonkaulat. Näppituntumaan perustuneet käsityksemme ovat vahvistuneet ja tiedämme, mitä meidän seuraavaksi täytyy kehittää”, kertoo MP-Maustepalvelu Oy:n tuotantopäällikkö Janne Aikoma.

Skaalautuva järjestelmä tuotannon tehostamiseen

Seuranta- ja raportointijärjestelmä tilattiin lähialueen toimittajalta, jolloin apukin on aina tarpeen tullen lähellä. HH-kiinteistöpalvelut on aiemmin toteuttanut Maustepalvelulle moitteettomasti toimivan kiinteistöautomaation, joka toimi referenssinä HHKP:n automaatio-osaamisesta, ja siksi Maustepalvelun Aikoma tohtikin tiedustella HH:lta mahdollisuutta tuotantolinjaston seurannan rakentamiseen.

”Kaipasimme tuotantolinjoillemme joustavaa ja helposti monistettavaa seurantajärjestelmää. HH:n ammattilaiset ottivat haasteeni vastaan hetkeäkään epäröimättä ja yhteistyömme oli tiivistä, sujuvaa ja hyvin asiakaslähtöistä. Isojen konejärjestelmätoimittajien automaatiopaketit vaativat paljon ohjelmointityötä ja järjestelmän hyödyt hukkuvat investointikustannuksiin ja kuukausimaksuihin. HH:n toimittama seuranta- ja raportointijärjestelmä on keskisuurelle tuotantolaitokselle kustannustehokas ja näppärä. Toiveitamme kuunneltiin hyvin ja saimme erilaisia vaihtoehtoja, miten asioita voi toteuttaa. Vuorovaikutus oli avointa ja meidät pidettiin ajan tasalla projektin vaiheista,” Janne Aikoma kiittelee.

Helppolukuiset raportit

Keskusyksikkö mittaa tuotantolinjan toimintoja ja niiden kestoa. Sähköpostiin saapuvista tai selaimen kautta katsottavista raporteista selviää, miten paljon kone on vuoron aikana ollut käynnissä, miten pitkään seisahduksissa ja mistä syystä. Helppokäyttöisen järjestelmän raportit ovat selkeitä ja näppärästi vertailtavissa. Tiedot saa myös paikallisnäytölle ja järjestelmä on etäohjattavissa. Sama teollisuuden koneseurantajärjestelmä on räätälöitävissä monenlaisiin tarpeisiin.

Maustepalvelussa seurantajärjestelmän koostamia tietoja käytetään linjaston tehostamiseen ja investointipäätösten tukena. Kun toimintaa kehitetään, pystytään muutosten vaikutuksia seuraamaan tarkasti seurannan avulla.

”Toki meillä on ollut näppituntuma linjojen käyttöasteista ja tuotantokatkoksista, mutta kaipasimme tarkkaa tietoa sekä raportteja häiriöiden syistä. Seuranta-automaatio on nyt käytössä mausteiden sekoitinlinjalla ja tulevaisuudessa se monistetaan myös pakkaamolinjalle,” Janne Aikoma visioi.