HH-Kiinteistöpalvelujen työntekijöiden työvaatteet ommellaan Tampereella Titryn työvaateompelimossa. Titryn kaikessa toiminnassa keskeistä on vastuu: vastuu työn laadusta ja työntekijöistä. HH-kiinteistöpalveluille vastuullinen yritystoiminta on kunnia-asia ja yritys onkin ollut Titryn asiakas vuodesta 2011 lähtien.

Työvaatteiden teettäminen paikallisen yhdistyksen osatyökykyisillä ja muuten vaikeasti työllistyvillä ammattilaisilla on ympäristö- ja yhteiskuntavastuullinen teko. ”Meille on tärkeää omalta osaltamme tukea heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistämisessä. On myös mukava tietää, että Titryltä tilatut vaatteet on valmistettu Tampereella”, sanoo HH-kiinteistöpalvelujen toimitusjohtaja Tokke Salonen.

Mittatilauksena

Titryn ammattilaiset suunnittelivat yhteistyössä HH-kiinteistöpalveluiden kanssa puhtauspalveluiden työntekijöille uudet työasut viisi vuotta sitten. ”Titry on valmistanut jo viisi vuotta muun muassa siivoojiemme housut, liivit, t-paidat, taskuessut ja välikausitakit. Tänä vuonna yhteistyömme syveni, kun talotekniikan väelle suunniteltiin uudet puserot ja housut. Myös kiinteistönhoitoon on tulossa syksyllä uusia talvivaatteita Titrystä”, kertoo Tokke Salonen. Laatu, istuvuus ja kestävyys ovat kaikissa HH-kiinteistöpalvelun käyttämissä työvaatteissa olennaisia kriteerejä. ”Meidän ompelemamme työvaatteet ovat käytännössä mittatilausvaatteita. Käytämme vain hyviksi todettuja kangas- ja tarviketoimittajia ja ompelijoidemme työ on varmasti moitteetonta”, sanoo vastaava työnjohtaja Eija Helin Titrystä.

Titryn suunnittelemien ja valmistamien työvaatteiden materiaalit ostetaan pääasiassa Euroopasta. “Suomessa ei enää valmisteta työvaatekankaita. Käytämme samoja kankaita kuin kaikki suuret kotimaiset valmistajat, koska kankailta vaaditaan korkeaa teknistä laatua. Neuloskankaat ovat kotimaisia”, kertoo Titryn johtaja Reijo Saarinen.

Kaikilla on oikeus tehdä työtä

Titry on toiminut jo 53 vuotta ja sen taustalla on 12 jäsenyhdistystä. Alkuvuosien suojatyöpajasta on kehittynyt yhdistysmuotoinen teollisuusyritys, johon kuuluu työvaateompelimon lisäksi konepaja ja palvelupakkaamo. Titry tarjoaa työpaikan noin 50:lle osatyökykyiselle, pitkäaikaistyöttömälle ja maahanmuuttajalle sekä työkokeilu- ja työharjoittelupaikkoja eri tahoille kuten työvoimahallinnolle, vakuutusyhtiöille ja ammatillisille oppilaitoksille.

Työvaateompelimon asiakkaita ovat HH-kiinteistöpalvelujen lisäksi mm. yksityiset ja kunnalliset terveydenhuoltolaitokset, hoivakodit, siivousyritykset, suurkeittiöt, oppilaitokset ja teollisuusyritykset.