Kiinteistönhoidon ammattilaiset huolehtivat taloyhtiönne ulkoalueet jälleen kerran kevätkuntoon. Talvella kulkuväylille levitetyt hiekoitussepelit kerätään pois lumen ja jään sulamisen jälkeen. Hiekoitussepeli kerätään kostutetulla harjalaitteella, jotta se ei harjaamisen aikana pölyäisi. Myös viheralueille kerääntynyt sepeli saadaan harjattua pois esimerkiksi parkkipaikkojen väleissä sijaitsevilta nurmikaistaleilta. Nurmen harjaamisessa käytettävä kumiharava on tehokas, mutta silti nurmelle hellävarainen. Kerätty hiekoitussepeli kuljetetaan kaatopaikalle tai joskus myös täytemaaksi.

Ulkoalueiden kevätsiivous  

Sepelin poistamisen jälkeen jäljelle jää kurainen asvaltti, joka pestään vesitankkiauton voimin puhtaaksi. Koska molemmissa työvaiheissa käytetään vettä, niitä ei voi tehdä yöpakkasten aikaan. Kun viimeisetkin yöpakkaset ovat ohi, alkaa HH-kiinteistöpalvelujen puhdistusurakka taloyhtiöiden sopimusten mukaisesti. Noin 650 kiinteistön piha-aluetta on yleensä puhdistettu kuukauden sisällä puhdistusurakan aloittamisesta. Kaikki pihat on puhdistettu viimeistään toukokuun loppuun mennessä.