HH-kiinteistöpalvelujen uutuustuote on kanavasavuilmaisin, joka on mainio vaihtoehto kerrostalon palovaroitusjärjestelmälle. Ilmastointikanavaan asennettavan kanavasavuilmaisimen anturi havaitsee savukaasut ja hälyttää niistä. Tarkoituksena on lisätä kerrostalon asukkaiden turvallisuutta huomattavasti pienemmillä kustannuksilla kuin mitä automaattinen palovaroitinjärjestelmä ja huoneistokohtaiset savuilmaisimet maksavat.

Kanavasavuilmaisimia suositellaan asennettavaksi kokoojakanaviin tai kanavahaaroihin siten, että ilmaisimia on vähintään yksi jokaisessa rapussa tai vastaavassa tilakokonaisuudessa. Tämän periaatteen mukaisesti asennettujen savuhälytysten perusteella savun tai tulipalon alkuperää päästään haarukoimaan vähän pienemmältä alueelta.

Savuilmaisimen hälytykset voidaan ohjata HH-kiinteistöpalvelujen hälytysvalvomoon, jossa päivystetään aina. Taloyhtiön kanssa sovitaan, miten mahdolliseen savun aiheuttamaan hälytykseen reagoidaan. Kanavasavuilmaisimen yhteyteen voidaan rakentaa hälytyssireeni tai –valo rappuun. Relelähtöjen ansiosta ilmaisinta voi käyttää myös niin kutsuttujen talonmieskeskusten ja robottipuhelimien kanssa. Kanavasavuilmaisin reagoi myös kylmään savuun.

Kysy lisää!