Väärin säädetty talotekniikka syö energiaa ja vaikuttaa pahimmillaan sisäilman laatuun. HHKP:n tekninen osaaminen ja ammattimainen kunnossapito säästää monelta harmilta niin pientalossa, liikerakennuksessa kuin teollisuuslaitoksessa.

– Etsimme viat ja kerromme vaihtoehdot. Ratkaisemme kunnossapidon ja korjaussaneerauksen tilanteet avaimet käteen -periaatteella. Hyvä huolto säästää energiaa ja luo turvallisen käyttö- ja asuinympäristön, kertoo talotekniikan yksikön päällikkö Risto Vasama.

Lämmityksen, sähkön ja veden lisäksi rakennusten ilmastointi, jäähdytysratkaisut ja automaatio vaativat laajaa osaamista, samoin rakennekorjaukset ja remontit. Teknisten ratkaisujen elinkaari ja energiatehokkuus vaikuttavat huoltokäytäntöihin. HHKP:n talotekniikan yksikön toiminta perustuu taloteknisten kokonaisprosessien ymmärtämiseen.

Koulutetut ammattilaiset apunasi

HHKP:n talotekniikan yli 40 ammattilaista tekevät työt kerralla oikein loppuun saakka. Etenkin ongelmatilanteissa tarvitaan nopeaa päätöksentekokykyä ja erilaisten laitteistojen kokonaisvaltaista tuntemusta. Henkilöstöä koulutetaan jatkuvasti.

– Lähiaikoina on esimerkiksi valvomoautomatiikkaan liittyviä koulutuksia ja sähköalan koulutusta. Teemme myös tiivistä yhteistyötä laitteisto- ja ohjelmistotoimittajien kanssa pitääksemme osaamistamme yllä.

Arjen tilanteet vaihtelevat rikkinäisen vesihanan vaihtamisesta aina vaativiin ohjelmointitöihin. Esimerkiksi ilmanvaihtokoneen saneeraaminen ison kerrostalon katolla voi vaatia nostinauton, liikenteen ohjaajan, ilmanvaihto- ja sähköasentajia ja rakennusmiehen. Optimaalinen taustatyö ja resurssointi näkyy lyhyinä palveluvasteaikoina.

– Tunnemme täällä ammattiylpeyttä ja voin iloisena todeta, että meillä on aivan mahtavia tyyppejä töissä. Tässä työssä parasta on juuri ihmiset, niin työkaverit kuin asiakkaat ja yhteistyökumppanit, Vasama sanoo.

Aukoton toiminta vikatilanteessa

Vika- ja ongelmatilanteita on monenlaisia, joista osa on kriittisiä. Toisinaan voi olla wc-pytty tukossa, avaimet sisällä tai tuotantotila sähköttä. Talo voi talvella kylmetä vaikkapa patteriverkon pumpun rikkouduttua tai putkirikon takia.

– Valvomossa päivystetään 24/7 ja meillä on aina lähtövalmiina päivystäjä, joka tekee tarvittavat toimet ja kutsuu tarvittaessa esimerkiksi putkimiehen paikalle. Varmistamme, että vahingot ovat minimaaliset ja tarvittavat jatkotoimenpiteet hoituvat nopeasti.

HHKP:n sopimusasiakkaat saavat aina tutun ja turvallisen täsmäpalvelun. Henkilöstön vaihtuvuus on pientä ja palveluja kehitetään direktiivien ja tekniikoiden muuttuessa. Asiakkaalle tarjotaan aina parhaiten sopiva, lait täyttävä ratkaisu tulevaisuus huomioiden.

­– Panostamme toiminnan kehittämiseen ja tiedottamiseen sekä raportointiin. Tavoitteenamme on aina, että asiakas saa parhaan hyödyn ja ajantasaisen tiedon osaamisestamme. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää, kehottaa Vasama.

Katso lisää HHKP:n talotekniikan yksikön palveluista: http://www.hhkp.fi/palvelut/talotekniikka/