Hyödynnä asumisen lämpö

Yhdistämällä poistoilmalämpöpumpun esimerkiksi maalämpöön, taloyhtiö säästää jopa tuhansia euroja vuodessa. HH-kiinteistöpalvelut toimittaa nyt maailmankuulun Viessmannin poistoilmalämpöpumppujärjestelmiä, avaimet käteen -periaatteella.

Poistoilmalämpöpumppu– Olemme aloittaneet yhteistyön television hiihtokilpailuistakin tutun, saksalaisen Viessmannin kanssa. Viessmann on alansa suurimpia laitevalmistajia, kertoo talotekniikan yksikön päällikkö Risto Vasama.

Poistoilmalämpöpumppu hyödyntää kiinteistön poistoilman lämmön. Järjestelmä tuottaa lämmitysenergiaa patteriverkostoon ja lämpimään käyttöveteen, ja säästää näin energiaa.

– Järjestelmä hyödyttää erityisesti asuinkerrostaloja, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto ja kaukolämpökeskus, myös saneerauskohteita, toteaa sähkö- ja kylmätekniikan työnjohtaja Jari Kainulainen.

Investointi tuo säästöä vuosikymmeniksi

HH-kiinteistöpalvelut huolehtii poistoilmalämpöpumpun asennuksesta automaatioineen. Kohdekartoituksen avulla suunnitellaan kustannustehokkain ratkaisu. Takaisinmaksuaika on keskimäärin 10 vuotta, minkä jälkeen järjestelmä tuottaa silkkaa säästöä.

– Esimerkiksi 40–50 asunnon kerrostalo, joka investoi järjestelmään noin 100 000 euroa, säästää vuodessa sähkönkulutus huomioiden noin 142 MWh eli 7 400 euroa. Näin ollen 30 vuoden tuotto on energiamielessä satoja tuhansia euroja taloyhtiölle, laskee Vasama.

– Koska pelkkä poistoilmalämpöpumppu ei välttämättä riitä kiinteistön lämmitykseen, voidaan lisälämmönlähteenä hyödyntää olemassa olevaa kaukolämpöä. Vaihtoehtoisesti järjestelmän piiriin voidaan integroida esimerkiksi ilma-vesilämpöpumppu tai maalämpö, lisää Kainulainen.

Järjestelmän voi kytkeä kaukovalvontaan

Poistoilmalämpöpumppu asennetaan kiinteistön teknisiin tiloihin, eli asukkaan ei tarvitse huolehtia mistään. Vikatilanteet on helppo ehkäistä ja hallita hyödyntämällä HH-kiinteistöpalvelujen valvomoa.

– Kun teet kanssamme valvomosopimuksen, monitoroimme poistoilmalämpöpumpun toimintaa 24/7. Voimme tarkastella etäyhteydellä, tarvitaanko huoltomiestä, ja ratkaista monet tilanteet etänä valvomosta käsin, Kainulainen kertoo.

– HHKP:n talotekniikka on täyden palvelun osasto. Tunnemme järjestelmän kaikki osa-alueet ja toimimme arjen kumppanina yhteydenpidosta aina takuuasioihin asti, lupaa Vasama.