Me tarkkailemme jatkuvasti, mitä kiinteistölle kuuluu. Valvomon asiantunteva henkilöstö pitää huolta kaikesta 24 tuntia vuorokaudessa, myös juhlapyhinä. Valvomo reagoi putkirikkoon, murtoon tai vaikka varastopaloon jo kauan ennen kuin asukas huomaa vikaa talossaan. Hommat hoituvat automaattisesti asukkaan nukkuessa tai nauttiessa joulun herkkuja.

Valvontaa kohteen mukaan, ympäri vuorokauden

Nykypäivän talotekniikkaa suunniteltaessa pitää varautua moniin turvallisuuteen liittyviin teknisiin järjestelyihin, kuten kamera- ja kuluvalvontaan sekä murto-, palo- tai vesivuotohälytyksiin.

– Lisäksi huomioitavaa riittää aina kaukolämmön lämpötilamittauksista huoneiston lämpötilaan ja kulutuslukemiin, luettelee talotekniikkayksikön päällikkö Risto Vasama HH-kiinteistöpalvelut Oy:stä.

HHKP:n valvomo hoitaa vikailmoitukset, kulunvalvonnan, hälytysjärjestelmät ja kamerajärjestelmien seurannan, ympäri vuorokauden. Valvomoon voidaan liittää asiakkaan oma hälytysjärjestelmä tai kameravalvonta. Kun hälytys tulee, valvomo ryhtyy välittömästi sovittuihin toimenpiteisiin.

– Valvomonhoitaja osaa tutkia esimerkiksi kaukovalvonnan avulla, että mistä todella on kyse. Siksi hän osaa myös lähettää paikalla juuri oikean alan ammattilaisen. Monet ongelmat ratkeavat etäkäytön avulla ilman että päivystäjä käy paikalla, Vasama kertoo.

Kiinteistötekniikan analyyttinen seuranta säästää kustannuksia

HHKP:n valvomo tekee paljon muutakin, kuin vastaanottaa hälytyksiä. Tietotaito kattaa kiinteistötekniikan toiminnan seurannan, analyysiin ja raportoinnin. Jatkuvalla seurannalla vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja korkeilta huoltokuluilta.

– Valvomomme henkilöstö ymmärtää kiinteistön huoltotoiminnan lisäksi talotekniikan kokonaisuuksia ja seurantamenetelmien käyttöä pitkäjänteisellä asenteella. Tämä säästää aikaa ja rahaa, sanoo Vasama.

Esimerkiksi lkv-kiertopumpun ongelmat tai venttiilimoottorin ikääntyminen voivat aiheuttaa ongelmia säätöpiirin toiminnalle. Moottorin käyttöikä lyhenee ja huoltokustannukset kasvavat. 24 tunnin palvelusopimus osaavan valvomon ja etäkäyttöpalveluita tarjoavan toimijan kanssa säästää monelta harmilta.

– Jo erilaisia teknisiä säätö- ja valvontalaitteita hankittaessa kannattaa miettiä, kuinka toimintoja voidaan aina ohjata, seurata ja säätää asiantuntevasti, ongelmat ennakoiden. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää, kehottaa Vasama.