Nuoret ja innokkaat työntekijät ovat tärkeä osa HH-kiinteistöpalveluiden arkea

HH-kiinteistöpalveluiden toimitusjohtaja Tokke Salonen osallistui joulukuussa Tampereen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen ja kaupungin keskeisten elinkeinotoimen päättäjien yhteiseen keskustelutilaisuuteen Tampereen Raatihuoneella. Tilaisuuteen kutsuttiin Nuorille töitä -kampanjassa ansioituneita, aktiivisesti nuoria työllistäviä yrityksiä. – Meille he ovat kultaakin kalliimpia, Salonen kommentoi nuorten osallisuutta yrityksessä.

Hyvä talkoohenki ja lupaus pirkanmaalaisten nuorten työllistämisestä huipentui yhteiseen lounastilaisuuteen Tampereen Raatihuoneella marraskuussa. Tilaisuudessa vallitsi hyvä henki, kun eri alojen yritysten edustajat kokoontuivat keskustelemaan pormestari Ikosen johdolla suomalaisesta yrittäjyydestä ja työstä sekä nuorten tilanteesta työmarkkinoilla.

Pormestari Anna-Kaisa Ikonen kiittää aktiivisuutta nuorten työllistämisessä ja korostaa, että HH-kiinteistöpalveluluiden kaltaisten yritysten merkitys Pirkanmaan alueen elinkeinoelämälle on valtavan suuri.

– On erityisen hienoa, että tällaisessakin taloustilanteessa löytyy yrityksiä, jotka haluavat antaa nuorille sen ensimmäisen, arvokkaan työkokemuksen – HH-kiinteistöpalveluiden tapauksessa puhutaan kymmenistä tärkeistä työpaikoista, Ikonen kiittää.

Viisikymmentä työpaikkaa heti kättelyssä

HH-kiinteistöpalvelut on ollut mukana Pirkanmaan Yrittäjien aloittamassa Nuorille töitä -kampanjassa vuodesta 2012 lähtien. Kampanjan päätavoite on edesauttaa alle 30-vuotiaiden työllistymistä tarjoamalla nuorille harjoittelupaikkoja, vakituista tai määräaikaista työtä sekä kesätyöpaikkoja. HH-kiinteistöpalvelut Oy onkin yksi ensimmäisistä kampanjaan lupautuneista yrityksistä.

– Kun minulta kysyttiin, olemmeko kiinnostuneita lähtemään mukaan kampanjaan, tiesin vastauksen heti. En miettinyt asiaa montaakaan minuuttia kun totesin, että 50–60 työpaikkaa pystymme lupaamaan heti mukaan hankkeeseen, Salonen taustoittaa.

Arvokasta työkokemusta

Salonen kertoo, että HH-kiinteistöpalveluille nuoret ovat tärkeä voimavara ja osa arjen toimintaa. Tänäkin vuonna varsinkin puhtauspalveluiden ja kiinteistönhoidon tehtävät ovat tarjonneen kesätyöpaikan yli kuudellekymmenelle tekijälle.

Tärkeää työkokemusta ja osaamista kiinteistöhuollon arjesta on ollut opettelemassa yli parikymmentä harjoittelijaa. Vakituisia työsopimuksia HH-kiinteistöpalvelut on solminut yli kolmenkymmenen nuoren kanssa. Yritys aikoo vastaisuudessakin pitää uraansa aloittelevien puolta työmarkkinoilla.

– Olemme vakaa pirkanmaalainen työllistäjä. Mahdollisuutemme palkata nuoria erityisesti kesäkaudelle ovat pysyneet samana kaikkina vuosina, jolloin olemme olleet mukana kampanjassa. Haluamme jatkossakin tarjota positiivisia kokemuksia kiinteistöpalveluiden maailmasta, toimitusjohtaja lupaa.

Salosen mielestä nuoret ovat työelämän tulevaisuus. HH-kiinteistöpalveluiden remmissä on aina ollut mukana loistavaa porukkaa, iästä riippumatta.

– Nuorten palkkaaminen on ollut meille pelkästään positiivinen kokemus. Haastan muutkin yritykset mukaan talkoisiin, Salonen rohkaisee.