Nerokas farssi riemastutti teatteri-illassa.

Kun HH-kiinteistöpalveluiden kutsuvieraat saapuivat Tampereen Työväen Teatteriin, nauru alkoi jo narikassa. Näytelmä nimeltään Näillä palkoilla EI MAKSETA istuu näet teemaltaan mainiosti maksuttomaan vaatesäilytykseen.

Jo viidettätoista kertaa järjestetty teatteri-ilta veti 22.1.2014 pääsalin täyteen HH:n asiakkaita ja yhteistyökumppaneita seuralaisineen. Kun toimitusjohtaja Tokke Salonen kysyi, onko joku nähnyt kaikki 15 esitystä, muutama käsi nousi yleisön joukossa.

– Olen muistaakseni nähnyt kaikki näytelmät, toteaa isännöitsijä Esko Sivula Pirkanmaan Ammatti-Isännöinti Oy:stä. – Täällä tapaa aina paljon vanhoja tuttuja ja kollegoita.

Ja tuttuja Sivulalla riittää – hän on toiminut isännöitsijänä kohta 30 vuotta. Yrityksellä on noin 230 kiinteistöä hoidettavana. HH-kiinteistöpalvelujen asiakkaana Sivula on ollut alusta asti.

– HH-kiinteistöpalvelut on vahva tekijä tällä alalla, monipuolinen ja ammattitaitoinen.
Teatteri-ilta väliaikatarjoiluineen on kiva tapa muistaa meitä asiakkaita.

Vauhtia, vedätyksiä ja tilannekomiikkaa

Nobel-palkitun Dario Fon kansalaistottelemattomuudesta kertovaa näytelmää on esitetty ympäri maailmaa. TTT:n uudessa versiossa näyttämö levittäytyy osin katsomoon ja hersyvä dialogi saattaa yhtäkkiä kuulua aivan katsojan korvan vierestä.

– Olemme vaimon kanssa teatteri-ihmisiä. Hienoa päästä katsomaan tällaista näytöstä jo ennen ensi iltaa. Näin mukaansa tempaavan ja hauskan näytelmän aikana ei aika käy pitkäksi, Sivula sanoo.

Ohjaaja Tommi Auvinen kertoi yleisölle, kuinka näytelmä ilmestyessään vuonna 1974 aiheutti kansanliikkeen. Milanoon sijoittuva yhteiskuntakriittinen farssi on nykypäivänä yhtä ajankohtainen kuin 40 vuotta sitten. Dario Fo käsittelee arjen ongelmia ronskilla huumorilla.

– Fo vetää asiat tarkoituksella aivan överiksi ja mielikuvituksen puolelle. Mutta miksipä sitä menisi täysin arkista komediaa teatteriin katsomaankaan, sitä kun näkee ihan töissä ja kotonakin, Sivula naurahtaa.

– Illan näyttelijäsuoritukset olivat suorastaan huikeita. Esimerkiksi Jyrki Mänttäri näytti taitonsa ja muuntautumiskykynsä esittämällä useita täysin erilaisia roolihahmoja. Tässä näytelmässä riitti yllätyksiä!