Tampereen Työväen Teatterin suuri katsomo täyttyi jo neljännentoista kerran sadoista HHkp:n asiakkaista, yhteistyökumppaneista ja työntekijöistä puolisoineen ja seuralaisineen.

Tänä vuonna salillinen kutsuvieraita sai nauttia ennakkonäytöksenä ensimmäisten joukossa upouudesta suomalaisesta versiosta Carmen-näytelmää. Ohjaus oli Tiina Puumalaisen ja upea koreografia Osku Heiskasen käsialaa. Pääosissa loistivat Janne Kallioniemi miehenä, joka vaihtaa elämänsä sylilliseen tulta sekä Eriikka Väliahde Carmenina.

Toimitusjohtaja Tokke Salonen kertoo, että vuotuisesta teatterikäynnistä on tullut jo perinne. Nyt oli todellakin jo neljästoista kerta ja väistymässä olevan teatterinjohtaja Riku Suokkaankin kanssa on tehty yhteistyötä vuodesta 2006.

Ennen esitystä Riku Suokas kertoi, miltä teatterinjohtajasta tuntuu päivää ennen ensi-iltaa. Hän vertasi teatteriesityksen tuottamisprosessia Nasan lentokoneeseen, jolla lentoradan avulla luodaan hetkeksi painottomuus matkustamoon. Juuri nyt teatterissa on tulossa kolme uutta esitystä ensi-iltaan. Niiden valmistelu eli nousukiito on jatkunut kuukausia ja nyt on painottomuuden hetki – kaikki on tehty. Siitä lähdetään sitten laskeutumaan arkeen. Viikon kuluessa alkaa kuitenkin syksyn ensi-iltojen valmistelu, uusi nousukiito, joka huipentuu painottomuuden tunteeseen ensi lokakuussa.

Riku Suokkaan tietämän mukaan HH-kiinteistöpalvelujen pitkään jatkunut hieno teatteriperinne on aivan uniikki. Tokke Salonen ei vielä tiedä, mitä ensi kerralla näyttämöllä nähdään, mutta tuttuja asiakkaita, kumppaneita ja työtovereita teatterilla nähdään varmasti – viidennentoista kerran. Ja ensimmäistä kertaa uuden teatterinjohtajan, Maarit Pyökärin kaudella.

7.2.2013
HH-kiinteistöpalvelut Oy